Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănțeni i-au scris lui Ponta. Vezi ce

ro

24 May, 2013 19:08 1174 Marime text
Reprezentanţii elevilor din judeţele Constanta, Alba, Covasna şi Municipiul Bucureşti au trimis vineri o scrisoare deschisă către dl. Prim-Ministru, Victor Ponta. Aceştia cer alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

Semnatarii scrisorii speră ca domnul Prim-Ministru să ia toate măsurile necesare rezolvării situaţiei care persistă de la începutul anului şcolar.

'Dacă într-adevăr banii pentru decontul transportului nu au fost alocaţi în bugetul de stat, atunci alocarea acestor fonduri din fondul de rezervă bugetară este singura soluţie. Noi am semnalat această problemă încă de luna trecută şi totuşi nu s-a rezolvat nimic. Nu toţi elevii au o situaţie financiară stabilă iar neplata acestor fonduri va duce la creşterea abandonului şcolar. În curând elevii vor intra în vacanţă şi ne este teamă că nu îşi vor mai primi banii.' a declarat preşedintele CJE Constanţa, Alexandru Bajdechi.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este structura reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formată din 153 membri, fiecare îndeplinind rolul de reprezentant al elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Este o structură a Consiliului Naţional al Elevilor, constituit în baza ordinului de ministru nr. 4247/21.06.2010 şi are rol de partener, alături de Inspectoratul ?colar Judeţean Constanţa în cadrul procesului de învăţământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii