Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După scandalul cu dubla taxare a certificatelor verzi, ENEL a făcut un anunț surprinzător

ro

11 Jul, 2014 16:04 2022 Marime text
Luna trecută, DNA a anunța că i-a reținut pe Claudiu Dumbrăvanu, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) , pe Florin Gugu, director ENEL, și Gheorghe Ciubotaru, asociat Electroalfa. Procurorii DNA susțineau că ANRE a descoperit că ENEL a impus o dublă taxare a certificatelor verzi către consumatori in 2012. Interesant este că luna aceasta ENEL a anunțat că va părăsi România.

Potrivit unor surse contactate de Econtext, italienii de la ENEL, dar și germanii de la E.ON sunt cei doi jucători care vor ieși din România.

„Fiecare din cei doi jucători are probleme acasă cu acționarii și este presat să vândă active pentru a-și reduce îndatorarea. Vor ieși nu numai din România, ci din mai multe țări", a precizat Gabriel Dumitrașcu, șeful Direcției de Privatizare din Departamentul pentru Energie, scrie Realitatea.net.

Trecând la săpături și analizarea rapoartelor, Econtext a observat cel mai mare grad de îndatorare în dreptul E.ON, de circa 180%, în timp ce în cazul Enel gradul de îndatorare era subunitar, la 85%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii