Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ani de război CN APM încheie un protocol de colaborare cu Operatorul Portuar (galerie foto)

ro

19 Jan, 2017 11:35 2777 Marime text
Compania Natională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa semnează astăzi un protocol de colaborare dintre CN APM SA şi Constanta Port Business Association (Operatorul Portuar).
 
Protocolul va fi semnat de directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, şi preşedintele Constanta Port Business Association, Viorel Panait.
 

“Intrăm într-o etapă în care patronatele şi administraţia îşi unesc eforturile pentru dezvoltarea Portului Constanţa”, a declarat directorul CNAPMC, Dan Tivilichi.

 
La rândul său, Viorel Panait, reprezentantul Operatorului Portuar a declarat că acest protocol este foarte important pentru că în baza acestuia se vor putea genera locuri de muncă, se vor încheia afaceri noi care vor aduce bani atât pentru Port cât şi pentru operatori.                         

"Protocolul semnat azi este de natură să clarifice situaţia contractelor de închiriere, dezvoltarea infrastucturii, cum ar fi Spitalul, şcoala portuară, stadionul “Portul”, organizarea evenimentelor educative şi sociale. Suntem convinşi că vom avea rezultate bune dacă vom sta împreună în faţa provocărilor economice", a declarat Viorel Panait.

 
Protocolul îşi propune, printre altele, colaborarea dintre cele două părţi semnatare în scopul identificării unor soluţii optime de interes comun şi naţional şi demarării unor acţiuni concrete şi imediate pentru rezolvarea problemelor existente în Portul Constanţa, în vederea promovării portului şi menţinerii acestuia la un nivel competitiv pe pieţele în domeniu.
Acesta va stabili un program concret, cu termene exacte de demarare a acţiunilor şi/sau de implementare a unor măsuri necesare.
 
De la ora 12 are loc şi o întâlnire la care vor participa autorităţi din domeniul naval, operatori portuari, asociaţii profesionale în scopul de a demara realizarea unei strategii privind sectorul naval, o viziune coerentă pentru atragerea traficului, cât şi a investitorilor interesaţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii