Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru transfuzia de sânge greşită de la Spitalul Clinic CF2

ro

01 Aug, 2016 15:16 1718 Marime text
Un dosar penal în rem a fost deschis astăzi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se va efectua o anchetă în cazul paciente căreia i s-a administrat o transfuzie de sânge greşită de la Spitalul Clinic CF2 din București.
 
Confrom unui comunicat al Parchetului, femeia a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale ginecologice şi i s-a transfuzat o grupă de sânge greşită faţă de cea pe care o avea de fapt. Diagnosticul la internare a fost cancer col uterin, mai precis neoplasm de col uterin în stadiu incipient. În timpul operației a existat o sângerare în limitele normale ale procedurii aplicate de echipa de chirurgi (operația Wertheim), iar pacientei i s-a efectuat o transfuzie. La aproximativ o oră și jumătate după intervenția chirurgicală, s-au instalat primele semne de șoc hemoragic și hematurie.
 
În prezent, femeia a fost detubată de medici şi se află în continuare într-o stare gravă. Ancheta inspectorilor sanitari dezvăluie existenţa unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. Tot aici, unitatea de transfuzii a spitalului nu este autorizată, conform normelor legale în vigoare și nu există nicio procedură de testare a grupei sanguine la patul pacientului, respectiv în sala de operații. Spitalul a fost amendat cu 30.000 de lei, iar inspectorii au dispus, de asemenea, urgentarea măsurilor de autorizare a unității de transfuzii — în termen de 15 zile. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii