Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbaţi, sub acţiune penală deoarece au încercat să ofere mită agenţilor de poliţie

ro

07 Dec, 2015 12:59 1146 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, prin ordonanţa din data de 26 noiembrie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Vasile Buliga sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.
 
Totodată, faţă de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la data de 26 noiembrie 2015 până la data de 24 ianuarie 2016 inclusiv.
 
Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 24 noiembrie 2015, ora 14:00, inculpatul Buliga Vasile i-a oferit martorului P.C. (agent de poliţie)  o pungă de cafea, două sticle de whisky, două cutii de băutură energizantă şi trei pachete de ţigări, pentru a fi ajutat să-şi recupereze autoturismul indisponibilizat.
 
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, prin ordonanţa din data de 27 noiembrie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Petru Adrian Toderiţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.
 
Totodată, faţă de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la data de 27 noiembrie 2015 până la data de 25 ianuarie 2016 inclusiv.
 
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 26 noiembrie 2015, inculpatul Todriţă Petru Adrian a insistat să ofere diverse sume de  bani martorilor (agenţi de poliţie), pentru ca aceştia să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu îi fi luat permisul de conducere,  iar ulterior de a nu fi condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
             
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii