Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică în cartierul Trust din Cernavodă

ro

06 May, 2015 15:37 1573 Marime text
 
Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă îi invită, joi orelele 17:00, pe platoul din cartierul TRUST, pe locatarii blocurilor B1,B2,F1şi F2 de pe strada Panait Cerna, la o dezbatere publică împreună cu reprezentanţii Administraţiei Publice Locale. Tema de discuţii va fi noua destinaţie pe care o vor alege locatarii pentru platoul dintre blocurile din zona Trust, programat pentru reabilitările care vor avea loc în următoarea perioadă.

Programul de reabilitare al zonei, prevede două posibilităţi de schimbare a formei acelui platou: fie parcare utilă locatarilor, fie piaţetă prevăzută cu mobilier urban, loc de promenadă, loc de joacă şi fântână arteziană. "În cadrul întâlnirii, edilul îi va ruga pe cetăţenii din zonă să îşi exprime liber destinaţia dorită pentru platoul din zona Trust, şi vor fi rugaţi să completeze un chestionar în acest sens. În urma opţiunilor liber exprimate de către locatarii din zonă, Primăria Cernavodă va stabili noua destinaţie (cu majoritate de voturi) a platoului, pentru a putea demara lucrările", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Cernavodă.  

Întreaga acţiune face parte dint-un program multianual de reabilitare urbană, cu prioritizare pentru spaţiile verzi şi parcări. Zona Trust reprezintă o urgenţă, din cauza erouziunilor taluzului (pe care este situat întregul cartier) provocate de infiltraţiile apei pluviale. Au fost efectuate multiple studii şi expertize ale zonei, iar, în următoarea perioadă vor fi demarate procedurile de consolidare a zonei, prin reabilitarea treptelor care traversează taluzul, şi prin schimbarea destinaţiei platformei de beton dintre blocuri.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii