Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson, în poligonul Babadag „Cooperarea forțelor multinaționale în exercițiile din România, un exemplu de colaborare”

ro

26 May, 2015 18:52 1778 Marime text
 
Colaborarea dintre forțele române și cele americane din timpul exercițiilor de pregătire este un exemplu pentru cele două state, a apreciat astăzi, în Poligonul Batalionului de Infanterie Marină (BIM) Babadag, însărcinatul cu afaceri a misiunii diplomatice a SUA în România, Dean Thompson, prezent la Ziua Distinșilor Vizitatori din cadrul modulului multinațional de pregătire „Platinum Eagle 15”, potrivit Agerpres.

„Acești oameni sunt pregătiți să lupte în situații reale. Primul lucru pe care vreau să-l spun este cât de mult apreciez trupele române, bulgare și americane pentru că au venit aici, lucrează împreună și se sprijină reciproc. Este un minunat exemplu pentru colaborarea noastră”, a declarat Dean Thompson.

La modulul de pregătire „Platinum Eagle 15”, componentă a activităților de instruire din cadrul Black Sea Rotational Force (BSRF), participă peste 750 de militari din Bulgaria, România și America, scopul acestuia fiind creșterea capacității militare profesionale și a interoperabilității.

„Este un exercițiu unic, pentru că reunește toate categoriile de forțe, forțele terestre, aeriene și cele navale. Exercițiile planificate pentru acest an vor continua, iar ele sunt binevenite, pentru că unele din ele nu au mai fost făcute de mult. Comandanții m-au informat că din 2008 până zilele trecute nu s-au mai făcut o misiune de trecere a Dunării pe un pod de pontoane”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii