Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Constantin România nu va fi afectată în mod direct de decizia Rusiei de a interzice importurile de alimente din UE

ro

07 Aug, 2014 22:24 1370 Marime text
România nu va fi afectată în mod direct de decizia Rusiei de a interzice importurile de produse alimentare din SUA și Uniunea Europeană (UE). Exporturile din ţara noastră către Rusia nu erau foarte mari, aproximativ 41 de milioane de euro în 2013, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit Agerpres. Acesta nu exclude însă posibilele efecte care ar putea apărea, în timp, pe piața internă din cauza unui aflux mare de produse provenite din țările care exportă masiv în Rusia.

"Decizia Rusiei nu ne afectează pentru că nu avem exporturi foarte mari pe piața din Rusia. De exemplu, anul trecut am exportat de 41 de milioane de euro, și cred că era vorba de ceva porumb și floarea soarelui, puține produse. Nu reprezintă mare lucru, care să ne afecteze direct, doar indirect, în timp, atunci când produsele din alte țări, Germania sau Polonia, mari exportatoare pe piața din Rusia, ar trebui să ajungă undeva pe o piață", a declarat, pentru Agerpres, vicepremierul Daniel Constantin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii