Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședința s-a terminat Curtea Supremă decide libertatea lui Radu Mazăre și a lui Sorin Strutinsky

ro

28 May, 2015 14:49 2335 Marime text
Curtea Supremă a României decide, la aceste momente, libertatea lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.

Azi s-a judecat contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție formulată împotriva deciziei prin care lui Mazăre și Strutinsky li s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Contestația DNA a fost analizată inițial de judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu și Ioana Bogdan, însă după cerere DNA de recuzare a celor două judecătoare a fost creat un complet de divergență.

Astfel, în complet a intrat și judecătoarea Ioana Alina Ilie. Hotărârea de azi va fi definitivă.

În trecut, judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu i-a înlocuit lui Mazăre arestul preventiv cu cel la domiciliu.

Tot Alexandrescu a respins, la jumătatea lunii martie, cererea de arestare preventivă atât a lui Mazăre, cât și lui  Strutinsky.

Ioana Bogdan, din Curtea Supremă, fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a prelungit măsura arestului preventiv în acest dosar.

La începutul lunii mai, Ioana Alina Ilie a făcut parte din completul de judecată care a decis menținerea în stare de arest preventiv atât a lui Mazăre, cât și a lui Strutinsky. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii