Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cronica unui eşec anunţat Autostrada Comarnic-Braşov, în ... "aer"

ro

24 Jul, 2014 00:00 5655 Marime text
Ceea ce oficialii români se codesc să spună public este un adevăr cât se poate de crud: autostrada Comarnic-Braşov nu poate fi construită din lipsă de finanţare. Asocierea de firme condusă de francezii de la Vinci nu au reuşit să convingă bancherii să le dea bani pentru acest proiect de concesiune, conform publicaţiei Tir Magazin.
 
Fostul ministru Dan Şova a încercat, pe 10-11 iunie 2014, la Luxemburg să îi convingă pe şefii de la BEI să finanţeze proiectul. Aceştia i-au "dat reject", conform tirmagazin.ro şi au găsit un pretext credibil: dau bani doar dacă finanţează şi BERD proiectul.
 
Pe 12 şi 13 iunie 2014, şeful interimar al CNADNR, Narcis Neaga, a purtat discuţii pe aceeaşi temă cu responsabilii de la BERD. Aceştia au dat un mesaj foarte clar: sunt dispuşi să ofere 1.300 de milioane de euro numai dacă acest credit este garantat de statul român. În acest caz nu ar mai fi însă vorba despre un parteneriat public-privat (PPP), ci despre un proiect care ar implica bugetul României şi ar creşte astfel datoria publică.
 
Sursa: tirmagazin.ro
Sursa foto: ampress.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii