Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Crimă pe bulevardul Aurel Vlaicu Eduard Stan a fost trimis în judecată

ro

27 Nov, 2014 09:56 1897 Marime text
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa l-a deferit justiţiei pe Eduard Stan. Tânărul va fi judecat de Tribunalul Constanţa pentru omor. Eduard Stan este acuzat de procurori pentru că l-ar fi ucis pe Iustian Mihali Ananie. Cel din urmă a fost găsit înjunghiat în gât, în uşa apartamentului său, situat într-un bloc nou construit pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Anchetatorii au găsit în apartament un act notarial în care scria că Eduard Stan îi datora victimei 10.300 de euro. Suma împrumutată ar fi fost mai mică, iar 10.300 de euro reprezintă suma de returnat cu dobândă cu tot.

Oficial despre trimiterea în judecată a lui Stan Eduard
La data de 26 noiembrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stan Eduard, în vârstă de 26 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
 
Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 30 octombrie 2014, în jurul orelor 2300, în cursul unui conflict spontan, generat cel mai probabil de neînţelegerile privind restituirea unui împrumut bănesc, inculpatul a ucis-o cu intenţie pe victima AIM, în vârstă de 39 de ani, pe care în propria ei locuinţă, situată în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, a înjunghiat-o în mod repetat cu un cuţit şi i-a provocat şapte plăgi înţepate-tăiate, dintre care una profundă lateralo-cervicală dreaptă, ce i-a secţionat pachetul vascularo-nervos cervical drept (artera carotidă şi vena jugulară drepte, precum şi nervii adiacenţi), cu consecinţa unei hemoragii externe grave, incompatibile cu viaţa.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare, în procedura de cameră preliminară şi judecată în fond, potrivit competenţei materiale şi teritoriale, Tribunalului Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE 15.50

Azi, Tribunalul Constanţa a decis menţinerea în spatele gratiilor a lui Eduard Stan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii