Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corpurile a doi copii, găsite pe o plajă din Insula Kos

ro

05 Oct, 2015 00:29 1224 Marime text
Corpurile a doi băieți, în stare de descompunere, au fost descoperite duminică pe o plajă din Insula Kos, probabil membri ai unei familii de migranți, a anunțat paza greacă de coastă, potrivit AFP. Un bebeluș, cu vârsta estimată între șase luni și un an, a fost găsit în cursul dimineții pe plaja unui hotel, purtând un pantalon verde și un tricou alb, relatează Agerpres. Câteva ore mai târziu, cadavrul altui băiat, care ar fi avut între trei și cinci ani, a fost recuperat în același loc.
 
Conform presei elene, autoritățile sunt de părere că fac parte dintr-o familie de migranți care au încercat să ajungă pe Insula Kos la bordul unei ambarcațiuni. La începutul lunii septembrie, fotografia corpului fără viață al unui micuț refugiat sirian de trei ani, Aylan Kurdi, aruncat pe o plajă turcă, a stârnit o emoție profundă în Uniunea Europeană, confruntată cu un val de migranți fără precedent, cauzat de războaiele și mizeria din Orientul Mijlociu, Asia și Africa.
 
Circa 630.000 de persoane au pătruns ilegal în Europa de la începutul anului 2015, a afirmat într-un interviu ce urmează să fie publicat luni directorul Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale UE (Frontex).
 
Aproape 3.000 de persoane și-au pierdut viața ori au fost date dispărute în Marea Mediterană în cursul acestui ani încercând să ajungă în Uniunea Europeană, potrivit datelor anunțate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii