Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractele Republicii Mazare

ro

05 Jun, 2013 21:10 2908 Marime text
In ultimii sase ani, Primaria Constanta a acordat contracte de zeci de milioane de lei unor firme apropiate primarului Radu Mazare, dar si familiei acestuia sau prietenilor sai, oameni precum Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, sau Sorin Strutinsky, partener direct de afaceri al primarului. Centrul de Investigatii Media a analizat contractele atribuite prin licitatii de municipalitatea din Constanta din 2007 pana in prezent. Mai multe milioane de euro au mers la firme ce au avut sau inca au legaturi directe cu Radu Mazare.

Cel mai important beneficiar al banilor de la Primaria Constanta este Conpress Holding, o firma de paza care, in ultimii sase ani, a castigat contracte de 21.266.082,72 de lei, suma la care se adauga TVA. Cel mai important contract, incheiat in 2008, viza paza unor bunuri din Constanta si avea o valoare de 8.718.192 de lei fara TVA. Un alt contract, tot pentru servicii de paza, i-a fost atribuit firmei in ziua de Craciun a anului 2008. Un contract in valoare de 4.733.568 de lei, fara TVA .
Firma Conpress Holding le-a apartinut, pana in anul 2002, lui Radu Mazare si lui Nicusor Constantinescu. Acestia au cedat partea lor din firma unei anume Sanda Ciocoiu, care se ocupa si astazi de firma. Sanda Ciocoiu este vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD.

Detalii pe investigatiimedia.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii