Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Balaban, fost prim-procuror al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

25 Nov, 2015 14:37 2200 Marime text
Constantin Balaban, fost prim-procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, a fost pus sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată azi de Curtea de Apel Constanţa, instanţă care i-a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul Balaban Constantin trebuie să respecte următoarele obligaţii: „a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul Balaban Constantin trebuie să respecte şi următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţelor Tulcea şi Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată, respectiv Curtea de Apel Constanţa; b) să nu se deplaseze la sediile Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin jud. Tulcea şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, jud. Tulcea; c) să nu se apropie de coinculpaţii Amet Viorel, Aslan Regep-Uţă, Jugănaru Valentin, Cireaşă Marian şi Sava Teodor Liviu, de martora denunţătoare Jijileanu Alexandrina şi de martorii Chiriţă Costel, Chiţu Elena, Gorghiu Gabriela, Gorghiu Lucian Viorel, Milea Vasile, Oltu Viorel Iuliu, Perianu Ticu-Dumitru-Alexandru, Rusu Fănel, Sachetti Manuela-Marlena, Sandu Mihăiţă, Staicu Bogdan Mirel, Stoica Doru şi Vasile Ivan, menţionaţi în rechizitoriu şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; d) să nu exercite profesia de magistrat procuror în exercitarea căreia a săvârşit faptele, conform rechizitoriului; e) să nu emită cecuri“, potrivit minutei judecatoresti.
 
Balaban a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, el fiind suspectat de efectuarea unor operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale) şi luare de mită, (trei infracţiuni).
 
Magistratul este acuzat, printre altele, că ar fi primit, cu titlu de mită, un viţel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care alţi doi inculpaţi erau cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.   


Rechizitoriu
DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii