Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAS Asigurații ar putea fi obligați să prezinte cardul de sănătate și la Urgențe

ro

02 Jan, 2016 18:54 2821 Marime text
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează posibilitatea utilizării cardului de sănătate pentru validarea serviciului şi în cazul urgenţelor, dar la externare, cu excepţia asiguraţilor în stare foarte gravă sau în comă.

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează cu specialiştii posibilitatea utilizării cardului de sănătate şi pentru asiguraţii care ajung la spital ca urgenţă medicală. Atenţie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă", a explicat preşedintele CNAS Vasile Ciurchea.

În cazul acestor asiguraţi internaţi în urgenţă, cardul va fi utilizat la externare.

Sursa: Romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 19 Jan, 2016 18:21 In curand vom avea situatii gen "Moartea domnului Lazarescu" la ordinea zilei! Sa nu ne mai mire nimic cata vreme acceptam tacit asemenea "obligatii" Foarte probabil ca aceste carduri sa fie obligatorii si pentru copii! Atentie mare cei care evitati unele vaccinari. In curand monitorizarea celor "neimunizati" va genera cazuri de tipul celui amintit mai sus... oare vor mai fi alternative in viitorul apropiat? o solutie ar fi daca am solicita mai multi adeverinta de asigurat in locul cardului... e mai sanatos! tehnic vorbind...