Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății a susținut în Guvernul României, Memorandumul care asigură CNAS-ului fondurile necesare pentru finanțarea programelor naționale de sănătate

ro

28 Sep, 2023 15:20 910 Marime text
Foto: Facebook/Ministerul Sănătății
  • Ministrul Sănătății a susținut în Guvernul României, Memorandumul care asigură Casei Naționale de Asigurări de Sănătate fondurile necesare pentru finanțarea programelor naționale de sănătate, medicilor de familie și a decontării rețetelor.
 
Ministrul Sănătății a susținut în Guvernul României Memorandumul care asigură Casei Naționale de Asigurări de Sănătate fondurile necesare pentru finanțarea programelor naționale de sănătate, medicilor de familie și a decontării rețetelor, transmite un comunicat din partea Ministerului Sănătății.
 
Urmare a demersurilor ministrului sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu suma de 1,5 miliarde de lei credite bugetare și circa. 1,1 miliarde de lei credite de angajament.
 
Suplimentările bugetare aprobate astăzi, 28 septembrie 2023, de Guvernul României vor asigura plata serviciilor medicale realizate de medicii de familie și plata serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate, decontarea serviciilor din programele naționale de sănătate, asigurarea medicamentelor și materialelor sanitare necesare pentru tratamentul adecvat al pacienților înscriși în programele naționale.
 
Sumele aprobate prin Memorandum vor asigura de asemenea decontarea rețetelor eliberate pentru medicamentele compensate prescrise pacienților, respectiv, decontarea serviciilor medicale acordate pacienților în spitalele din străinătate, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Controale în farmaciile din România! Se verifică legalitatea eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii