Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAIR a acționat în cursul nopții cu sute de utilaje pe autostrăzi și drumuri naționale. Peste 2400 tone de material antiderapant au fost folosite

ro

15 Jan, 2018 11:12 1382 Marime text
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că în perioada 14.01.2018, ora 17:00 – 15.01.2018, ora 05:30, la nivel național, lucrătorii de la drumuri au acționat cu 545 utilaje și 2482,5 tone material antiderapant, conform CNAIR. 
 

”Menționăm că drumarii au acționat și acționează în continuare pe toate sectoarele de autostrăzi și drumuri naționale unde se impune pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță pentru participanții la trafic” - a transmis CNAIR.

 
Situația acțiunilor, defalcată pe fiecare direcție regională a CNAIR SA, poate fi consultată pe site-ul companiei, www.cnadnr.ro, Stare infrastructurii, link http://213.177.10.50:6060/itn/default.asp.
 

”Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil umed. Astfel, conducătorii auto sunt rugați să se informeze înainte să plece la drum asupra condițiilor meteo din zonele tranzitate. De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante” - au mai transmis reprezentanții CNAIR.

 
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto ca în condiții de ceață să circule preventiv, cu viteză redusă şi atenţie sporită, folosind corespunzător sistemele de iluminare şi dezaburire.
 

”Precizăm că în eventualitatea producerii de fenomene meteorologice deosebite, reprezentanții CNAIR sunt pregătiți să intervină la nivel național în caz de necesitate, conform cu normativelor tehnice şi legislaţiei în vigoare” - a transmis CNAIR.

 
Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie instituite, semnalizările rutiere temporare şi indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi la faţa locului acolo unde există incidente în trafic.
 

”Menționăm că la această oră se mai înregistrează ninsori slabe cantitativ în județele Teleorman, Argeș, Mehedinți, Timiș, Giurgiu, Ilfov, Botoșani și București” - au transmis reprezentanții CNAIR. 

 
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagina, în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pe pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

Sursa foto: DRDP Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii