Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CIA desecretizează raportul asupra atentatelor de la 11 septembrie

ro

13 Jun, 2015 23:28 1969 Marime text
 
Documentul CIA, desecretizat după zece ani de la încheierea anchetei asupra atentatelor de la World Trade Center a fost anunţat public. Acesta priveşte ancheta asupra unor serii de erori pe care CIA (Agenţia Centrală de Informaţii) le-a făcut înainte de teribilele atentate teroriste din 11 Septembrie 2001, atentate ce ar fi putut fi evitate dacă serviciile de securitate erau mai vigilente cu informaţiile pe care le aveau despre gruparea teroristă Al-Qaida, scrie rtv.net.
 
Documentul desecretizat are 500 de pagini şi arată cum SUA au ignorat avertismentele teroristului de origine saudită, Osama bin Laden referitoare la declanşarea unui atac terorist cu avioane de linie ca arme ucigaşe, relatează CNN. Aceste probleme au fost, dealtfel, identificate şi cu ocazia altor anchete guvernamentale.
 
În urma acestor anchete s-a demonstrat că SUA - mai exact serviciile sale secrete din acea vreme - nu aveau o strategie viabilă pentru combaterea unor eventuale agresiuni ale reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de Ossama bin Laden.
 
Cu toate acestea, acestor servicii nu li se poate reproşa încălcarea legii sau conduita necorespunzătoare, ci numai erorile în culegerea informaţiilor despre această reţea teroristă, ale cărei atacuri ar fi putut fi prevenite, pentru a nu duce la cea mai mare tragedie a Americii.
 
Sursa: rtv.net
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii