Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat şi plăcuţe de înmatriculare furate din Italia, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

ro

16 Jun, 2015 10:40 1896 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în PTF Negru Vodă un cetăţean român care intenţiona să scoată din ţară un autoturism marca Mercedes al cărui certificat de înmatriculare fusese declarat furat de autorităţile din Italia. Totodată, în portbagajul maşinii au mai fost descoperite plăcuţe de înmatriculare cu numere de Italia, care de asemenea erau căutate în vederea confiscării.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 05.15, în PTF Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.G., în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen cu semiremorcă pe care era transportat un autoturism marca Mercedes.
 
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că certificatul de înmatriculare al autoturismului de pe semiremorcă figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din Italia, din data de 20 mai.
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul maşinii două plăcuţe de înmatriculare cu numere de Italia, care erau căutate în vederea confiscării din aceeaşi dată.
 
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză de la un alt cetăţean român, primind certificatul de înmatriculare şi plăcuţele fără a cunoaşte faptul că acestea erau declarate furate de autorităţile din Italia.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării documentul autoturismului şi plăcuţele de înmatriculare în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Fiat cu numere provizorii, în care se aflau cetăţenii români M.C., de 27 ani şi G.V., de 53 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Bacău.
 
În urma controlului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 18 aprilie, fapt pentru care au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînragistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin 1 din Noul Cod Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii