Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2015 12 elevi din Constanţa au obţinut media 10 (documente)

ro

26 Jun, 2015 11:31 5748 Marime text

Peste 6.600 de elevi constănțeni, care au terminat clasa a VIII-a, au susținut, în această săptămână, Evaluarea Națională. Pentru prima dată, în acest an, elevii au fost supravegheați atât video cât şi audio.
 
Comisia Națională de Evaluare a dat undă verde unităților școlare din țară să afișeze rezultatele. Cotidianul ZIUA de Constanța vă ține la curent cu rezultatele, pe măsură ce vor fi afișate.
 
Azi, după afișarea rezultatelor, elevii pot depune contestații până la ora 20.00, conform calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015, publicat de Ministerul Educaţiei. În perioada 27 - 29 iunie vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar în 30 iunie, vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii.
 
Miercuri, 24 iunie, a avut loc ultima probă în cadrul examenului de Evaluare Națională.  Cu două zile mai devreme, luni, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, proba de limba şi literatura română. În județul Constanța niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru fraudă.

Gasiti aici rezultatele la Evaluarea Naională in Constanta înainte de constetații !



UPDATE - 13.31

12 elevi constănțeni au obținut media 10

Potrivit ISJ Constanța, 7.29 % dintre absolvenții de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la  Evaluarea Naţională. Situația pe discipline este următoarea: Limba şi literatura română - 85.00 %, Matematică - 70,78 %.

259 de elevi au obţinut nota 10 la Matematică  şi 18 au fost evaluați cu  nota maximă la Limba și literatura română, înregistrându-se astfel 12 medii de 10.

Comparativ cu  rezultatele Evaluării Naționale din 2014, în acest an s-a înregistrat o creștere cu 8,88 %.
 

Calendarul înscrierii la liceu

Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016, începe pe data de 3 iulie.

Astfel, între 3 și 7 iulie se vor completa opțiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.

Tot între 3-7 iulie datele din fişa de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată. Între 4-8 iulie părinţii şi candidaţii vor verifica fişele editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.

Pe data de 14 iulie se va desfășura repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2015.

Pe 15 iulie este programată afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

Tot pe 15 iulie fiecare unitate de învăţământul liceal va afișa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

În perioada 16 iulie -24 iulie elevii vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii