Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauzele durerilor abdominale la copii

ro

20 Aug, 2016 23:28 2084 Marime text
Durerile abdominale sunt foarte des întâlnite, în special la şcolari şi preşcolari. Studii recent efectuate arată că 10 – 15% dintre copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, acuză în mod frecvent dureri de burtă (săptămânal sau chiar zilnic).
 
Iată o lista cu cele mai frecvente cauze ale durerilor abdominale:
 
1. Constipaţia. Mai ales dacă ştiţi că aveţi un copil cu istoric medical din acest punct de vedere, constipaţia poate fi cauza durerilor de burtă.
2. Refluxul esofagian.Copiii cu reflux esofagian se pot plânge de un gust acru în gură şi de arsuri în capul pieptului. Durerea abdominală poate fi mai puternică după mese şi seara. 
3. Intoleranţă la anumite alimente. De exemplu, intoleranţă la lactoză, frecvent întâlnită în rândul copiilor, se poate manifestă prin vomă, diaree şi dureri abdominale puternice.
4. Ulcerul. Este o durere în zona epigastrică cu senzaţie de arsură, de obicei mai puternică înainte de masă, noaptea şi dimineaţa foarte devreme. Copiii cu ulcer vomită foarte des şi pot avea scaune cu sânge.
5.Gastroenterocolite cronice. Durerile sunt însoţite de cele mai multe ori de vomă şi diaree, cauza principală fiind prezenţa unui parazit sau virus.
6. Colitele şi boala lui Chron. Copiii care suferă de aceste afecţiuni se confruntă şi cu diaree, crampe abdominale foarte dureroase, scaun cu sânge, constipaţie, malabsorbție (incapacitatea intestinelor de a absorbi vitaminele şi mineralele).




Sursă: sfatulparintilor.ro
Sursă foto: libertateapentrufemei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii