Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât succes are sistemul all inclusive pe litoralul românesc?

ro

04 Aug, 2013 12:41 1428 Marime text
Ce avem şi ce-am pierdut pe litoralul românesc? 120.000 de români preferă complexurile all inclusiv din Turcia, Bulgaria şi Grecia, chiar dacă şi în ţara noastră sunt două hoteluri de cinci stele, cinci de patru și alte șapte clasificate la trei stele, care oferă astfel de servicii.

Totuşi aşteptările pentru acest an sunt mari: pe litoralul nostru ar trebui să ajungă 1,2 milioane de turiști veniți prin intermediul agențiilor de turism.

Turoperatorii din  turism vorbesc de o creştere cu 20 la sută a turiştilor  veniţi pe litoralul românesc faţă de anul trecut. Sistemul all inclusive rămâne însă veriga slabă printre produsele vândute clienţilor de agenţiile de turism.

Interesant este că acest lucru se petrece în condiţiile în care la momentul actual avem mai multe hoteluri care oferă astfel de servicii comparativ cu anii trecuţi. Este vorba de 14 stabilimente împărţite astfel: două hoteluri de cinci stele, cinci de patru și alte șapte clasificate la trei stele. Şase dintre ele sunt în staţiunea Mamaia.

Vorbim de o creştere cu 50 la sută a românilor care vor sistemul all inclusive pe litoralul românesc. În acest context, sunt aşteptaţi  650.000 de oameni, iar creşterea se explică  şi cu cele 1.000 de locuri noi de cazare adăugate în 2013 prin deschiderea a trei hoteluri.

Sursa: Curierul national
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii