Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Şcoala în siguranţă” Elevii din satul Piatra, vizitaţi de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

ro

13 Sep, 2017 14:41 2072 Marime text
Ca în fiecare an, menţinerea siguranţei în şcoli reprezintă o proritate pentru Poliţia Română. Poliţiştii acţionează zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic, prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, dar şi pentru derularea unor acţiuni specifice, menite să conducă la realizarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în acest domeniu.

Astăzi, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost alături de preşcolarii şi şcolarii Grădiniţei cu Program Normal şi Şcolii Gimnaziale nr.1 Piatra, județul Constanța.

Oamenii legii au fost bucuroşi să afle că şcolarii şi preşcolarii au circulat regulamentar pe drumul către şcoală, au manifestat prudenţă, fiind atenţi la drum, fără a asculta muzică la căşti.

Poliţiştii au oferit sfaturi şi recomandări de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii, importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, prevenirea violenţei în şcoli, precum şi adoptarea unor măsuri minime de prevenire a dispariţiilor de minori.

În cadrul activităţii s-au îmnânat „brăţări de şcoală”, menite să prevină dispariţiile de minori în drumul lor spre/de la şcoală, tricouri şi şepci şi s-au distribuit  pliante, flyere şi afişe cu recomandări preventive. Discuţiile cu elevii au fost interactive, la final aceştia fiind recompensaţi cu materiale conţinând mesajul Campaniei „Şcoala în siguranţă”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii