Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călăraşi Suspecţi de comercializarea ilegală a peste 2 miliioane de ţigarete

ro

07 Feb, 2014 09:20 1438 Marime text
În baza informațiilor furnizate de Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) și cu suportul de specialitate acordat pe parcursul cercetărilor, mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală au fost documentate de poliţiştii specializați în investigarea fraudelor/ Suspecții ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2 milioane de ţigarete de contrabandă, prejudiciul fiind estimat
la 1 milion de lei.

În baza informațiilor furnizate de Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) și cu suportul de specialitate acordat pe parcursul cercetărilor, mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală au fost documentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Totodată, pe parcursul cercetărilor, s-a acționat cu suportul de specialitate al D.O.S. din
cadrul I.G.P.R..
Din datele obținute, a reieșit faptul că, în a doua jumătate a anului 2013, suspecții ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina. Prejudiciul creat prin comiterea activităţilor ilicite este estimat la 1.000.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale a suspecților, la data de 7 februarie a.c., au fost efectuate 34 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, fiind puse în executare 23 de autorizaţii de percheziţie emise pentru autovehiculele folosite la săvârşirea activităţii infracţionale.

La acţiune participă poliţişti din cadrul S.I.I.A.S.- I.G.P.R. şi ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Buzău şi I.P.J. Vrancea, în total fiind angrenaţi peste 250 de poliţişti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii