Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacuri între Tăriceanu și foștii colegi de partid din PNL

ro

01 Oct, 2015 22:19 1729 Marime text
 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a criticat pe foştii colegi liberali într-un interviu acordat astăzi.
 
El acuză PNL-ul de „băsism” şi că nu mai are nicio legătură cu liberalismul, iar în ceea ce o privește pe co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că mai are mult de învăţat.
 
„Mă uit astăzi la PNL şi văd un singur lucru, o realitate care nu poate fi contestată. PNL nu mai este cel de altă dată. Este, defapt, Partidul Democrat Liberal al domnului Băsescu, cu altă firma în faţă. Comportamentul este gen Băsescu. Văd acest acest curent politic, basismul, întruchipat în PNL. Nu mai are nimic de a face cu liberalismul (...) PNL aplaudă când aude zornăitul de cătuşe. Nu mai înţeleg nimic.
În schimb, o să spuneţi că stă bine în sondaje. Da, stă bine în sondaje în mod real sau în mod artificial. Eu zic în mod artificial. În momentul de faţă această situaţie din sondaje generată de transferul de popularitate de la preşedinte Iohannis către PNL. Uitaţi-va ce se întâmplă cu liderii cei mai importanţi ai partidului. Grad de notorietate scăzut şi sub 20% cota de încredere la toţi. Lucrul asta e un mare semn de întrebare.
Vreau să va spun că dacă ei o să scoată la Primăria Capitalei un candidat cum este parlamentarul Buşoi, atunci va garantez că va avea un scor mai mic decât scorul partidului. Asta e marea problema a PNL-ului. PNL-ul în sine nu generează credibilitate, nu vine cu soluţii.
M-am uitat la dezbaterea moţiunii de cenzură. Nu poţi să vii că lider al partidului de Opoziţie, ce te dorest, mă refer la doamna Gorghiu, cu glumiţe de doi bani.
Doamna Alina Gorghiu se află la începutul carierei politice şi are şansă să înveţe. Dacă va învaţă, va progresa”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la DC News.
 
Însă nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos și au replicat la atacul lui Tăriceanu. Astfel, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a publicat un mesaj pe Facebook unde i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să înceteze atacurile pentru că sunt irelevante.
 
„Ce se întâmplă cu dumneavoastră, d-le Tăriceanu?
Cred că aţi depăşit cu mult limita confruntării politice; prin asemenea exprimare deveniţi, din păcate, un agresor politic, asemena celora pe care până acum ceva vreme îi dispreţuiaţi.
V-aţi transformaţi, uşor dar sigur, într-o mare dezamăgire pentru mulţi.
Opriţi atacul la dna. Alina Gorghiu, stăpâniţi-va pornirea împotriva partidului pe care cândva l-aţi condus şi care v-a oferit multe.
Nu mai purtaţi grijă candidaţilor noştri, pentru că nici noi nu o purtăm pe a candidaţilor dumneavoastră.
Sunteţi atât absorbit de noul dvs limbaj politic şi de propriile interese, încât uitaţi să va răspundeţi la cea mai simplă întrebare a unui mesaj politic: Cam cât de relevante mai sunt aceste atacuri pentru public?”, a scris Ionuţ Stroe pe pagina de Facebook.




Sursa foto: m.ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii