Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se alege conducerea Consiliului Superior al Magistraturii. Cine sunt candidații

ro

06 Jan, 2015 06:55 1562 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege astăzi conducerea. Pentru funcţia de preşedinte al CSM au intrat în cursă judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose Badea, în timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a înscris pentru postul de vicepreşedinte.

Judecătorul Alexandru Şerban are 39 de ani, este de 3 ani membru CSM şi magistrat din 1998. A fost magistrat la Judecătoria Piteşti, preşedinte al Judecătoriei Sinaia, magistrat la Tibunalele Prahova şi Covasna şi vicepreşedinte al Curţii de Apel Braşov.

În proiectul său de management, spune că are că este nevoie de o reacţie rapidă a Consiliului împotriva oricăror atacuri şi imixtiuni. În plus, susţine că sunt necesare o serie de modificări legislative pentru ca rolul de garant al independenţei justiţiei pe care îl are consiliul să fie mult mai eficient.

Contracandidatul său, judecătorul Marius Tudose Badea are 42 de ani şi are aceeaşi vechime în CSM. A intrat în magistratură în 1995 şi a fost magistrat la judecătoria Slatina, Judecătoria Sectorului 4 şi Judecătoria Sectorului 3, unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte şi ulterior de preşedinte al acestei instanţe.

Marius Tudose Badea îşi propune redesenarea hărţii administrative judiciare, pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului de justiţie.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM a aplicat un singur candidat - procurorul Bogdan Gabor. Acesta are 39 de ani şi şi-a început cariera de magistrat în 1999, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Din 2007 pana în 2010, Gabor a fost procuror al DNA Cluj, iar din ianuarie 2012 a devenit membru CSM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii