Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 180 kilograme peşte confiscat de poliţiştii de frontieră

ro

21 Nov, 2013 21:33 933 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români transportau, cu un autoturism şi o barcă, cantitatea de 179 kilograme peşte fără documente justificative, precum şi 10 plase de pescuit monofilament în lungime de 261 metri.
● În data de 20 noiembrie, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, în cooperare cu Garda Naţională de Mediu, i-au depistat pe M.P. de 38 ani şi B.M.de 46 ani, cu domiciliul în judeţul Tulcea, care pescuiau dintr-o barcă, pe Braţul Sf. Gheorghe, având 25 kilograme de peşte (babuşcă şi ştiucă) şi 10 plase monofilament în lungime de 261 metri. 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 8.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea, au oprit pentru control în zona de competenţă, un autoturism marca Opel, condus de Z.A., în vârstă de 41 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. În autoturism a fost gasită cantitatea de 154 kilograme peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 179 kilograme de peşte, în valoare de 356,5 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi barca şi ramele acesteia în valoare de aproximativ 400 lei, respectiv cele 10 plase de pescuit. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”şi “deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii