Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF răspunde acuzațiilor apărute în presă

ro

24 Nov, 2015 13:28 1789 Marime text
 
Reprezentanții ANAF răspund unor acuzații apărute în presă, prin care instituția ar „aplica greșit legea, obligând societățile de pariuri să plăteasca impozitul minim pe profit de 5% din totalul încasărilor, fără să excludă premiile plătite jucătorilor” și că ar „omoarâ cu bună știință contribuabilul onest”.
 
Astfel, ANAF a transmis printr-un comunicat unde face mai multe precizări referitoare la zvonurile vehiculate.
 
Instituția transmite că la data de 11 decembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de ANAF într-un dosar și a pronunțat o decizie irevocabilă prin care a constatat faptul că „impozitul pe venit de 5% se aplică asupra veniturilor totale realizate de reclamantă din activitatea de pariuri sportive, fără ca acestea să fie diminuate prin acordarea premiilor sau altor cheltuieli.”, se arată în comunicat.
 
„Inspecțiile fiscale aflate în desfășurare la agenții economici din industria jocurilor de noroc sunt rezultatul solicitării Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN)”, specifică reprezentanții ANAF.
 
„Inducerea în eroare a opiniei publice prin dezinformări repetate, potrivit cărora ANAF încalcă legea în această speță, reprezintă un comportament reprobabil. Dacă în cazul firmelor controlate și al consultanților care încearcă să-și mărească portofoliul de clienți, neglijând componenta etică a profesiei, putem înțelege resortul din spatele dezinformărilor, rugăm reprezentanții mass-media să se aplece cu mai multă atenție asupra subiectelor pe care le prezintă publicului larg”, subliniază ANAF. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii