Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF despre modificările la Codul de Procedură Fiscală şi eşalonare la plată

ro

06 Jun, 2013 20:01 2026 Marime text
ANAF despre modificările la Codul de Procedură Fiscală şi eşalonare la plată
 
Aducem în atenţia agenţilor economici că prin Ordonanţa de Urgenţă nr.50/2013, publicată în Monitorul Oficial nr.320/03.06.2013, au fost aduse unele modificări O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală republicată, precum şi O.U.G. nr.29/2011 privind reglementarea acordării eşalonării la plată.
 
Modificările aduse Codului de procedură fiscală sunt:

- s-a modificat nivelul penalităţilor de întârziere la 0,02% pentru fiecare zi de întârziere. Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor. Această prevedere intră în vigoare la data de 1 iulie 2013 şi se aplică şi obligaţiilor de plată scadente după data de 1 iulie 2013.
Pentru obligaţiile de plată cu scadenţă până la data de 1 iulie 2013 care se sting după această dată, se aplică nivelul de penalitate de întârziere potrivit legislaţiei în vigoare până la data de 1 iulie 2013.
 
De asemenea, au fost modificate şi prevederile O.U.G. nr.29/2011 privind reglementarea acordării eşalonării la plată. Principalele modificări fiind:
- decizia de eşalonare la plată poate fi modificată la cererea contribuabilului pentru includerea în eşalonare a obligaţiilor fiscale stabilite de organele de inspecţie fiscală prin decizie de impunere, obligaţii a căror scadenţă este ulterioară comunicării deciziei de eşalonare;

- obligaţiile de plată nestinse la data comunicării deciziei de eşalonare (necuprinse în eşalonare) pentru care au fost comunicate somaţii vor putea fi stinse într-o perioada de 180 de zile de la data comunicării somaţiei faţă de termenul de 90 de zile prevăzut până la data intrării în vigoare a acestor modificări;

- obligaţiile de plată nestinse la data comunicării deciziei de eşalonare (necuprinse în eşalonare) pentru care nu au fost comunicate somaţii vor putea fi stinse într-o perioadă de 180 de zile de la data comunicării somaţiei sau până la finalizarea eşalonării la plată în cazul în care termenul de 180 de zile se împlineşte după data stingerii în totalitate a obligaţiilor eşalonate la plată (termenul iniţial fiind de 30 de zile).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii