Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune cu migranţi din Orientul Mijlociu, interceptata travers de 2 Mai

ro

11 Sep, 2013 11:24 1489 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau 31 de migranţi din Orientul Mijlociu.
În data 11.09.2013, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagra – SCOMAR, in colaborare cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa.
Imediat, în zona indicată, s-a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Constanţa.
Nava Poliţiei de Frontieră a interceptat ţinta, ce s-a dovedit a fi o ambarcaţiune de mici dimensiuni, din lemn, având arborat pavilion Turcia.
Deoarece la bordul ambarcaţiunii se aflau mai multe persoane care purtau veste de salvare şi care au cerut ajutor, intenţionând să se arunce în apă, comandantul navei Poliţiei de Frontieră a luat decizia de a desfăşura o acţiune de salvare pe mare.
În urma acţiunii de salvare, în aproximativ 40 de minute, persoanele aflate în pericol au fost transferate la bordul navei Poliţiei de Frontieră, in vederea acordării de asistenţă şi prim ajutor, activităţile desfăşurându-se în siguranţă atât pentru migranţi, cât şi pentru echipaj.
Nava a fost escortată în zona bazinului portuar al G.N. Mangalia în vederea efectuării controlului specific.
Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 31 de persoane, din care 10 bărbaţi, 7 femei şi 14 copii.
Poliţiştii de frontieră efectuează în prezent cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii