Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Dezbatere pe tema modernizării proceselor electorale

ro

03 Aug, 2016 16:06 1626 Marime text


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul  de hotărâre a Guvernului privind aprobarea normativelor de cheltuieli pentru cea de-a 3-a conferință a AEP .
Conferința  cu tema „Modernizarea Proceselor Electorale”, organizată în România va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2016.

 Principalele obiective ale evenimentului propus de AEP vizează lansarea unei dezbateri asupra modernizării și adaptării proceselor electorale la provocările actuale și realizarea unui  schimb de experiență şi bune practici în materie electorală.

La cea de-a 3-a Conferință anuală a AEP, se estimează prezența unui număr de 65 de participanți, dintre care 40 de invitați străini, reprezentanți ai unor prestigioase organizații internaționale care activează în domeniul electoral și ai comisiilor electorale.

 Menționăm că, potrivit art. 4 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea instituţiilor interesate, se pot aproba şi alte normative de cheltuieli pentru acţiuni de protocol cu caracter deosebit, precum şi alte măsuri necesare în vederea desfăşurării normale şi eficiente a acţiunilor de protocol în ţară şi în străinătate, pe bază de justificări fundamentate.                 

 Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la data de 02 august  și poate fi consultat la secțiunea „Legislaţie electorală – În dezbatere publică”.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii