Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături de afaceri la Constanţa Abdullah Atas și încă trei persoane ajung astăzi în fața instanței

ro

18 Sep, 2015 10:36 2347 Marime text
 
Abdullah Atas și încă trei persoane vor fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 
Ieri, omul de afaceri turc Abdullah Atas, arestat preventiv după ce a intrat cu maşina într-un poliţist de la Rutieră, şi alte trei persoane au fost reţinuţi, într-un dosar de evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro.
 
Poliţiştii au descins, ieri dimineaţă, la 12 adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care domiciliile suspecţilor şi ale asociaţilor unor firme fantomă, precum şi sediile firmelor vizate în cauză şi punctele de lucru ale acestora. Surse din Poliţie au declarat că printre firmele percheziţionate este şi cea a lui Abdullah Atas, Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat.
 
Reamintim că, pe numele a 18 persoane au fost emise mandate de aducere, fiind cercetate pentru evaziune fiscală. Suspecţii au fost audiaţi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, dosarul fiind instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucureşti. Abdullah Atas a fost scos din Arestul Poliţiei Capitalei şi dus în faţa anchetatorilor, în dosarul de evaziune fiscală.
 
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 - 2015, cei cinci administratori de firme au introdus în ţară, din spaţiul extra şi intracomunitar, cantităţi importante de obiecte şi corpuri de iluminat, pe care le-au vândut atât către alţi distribuitori cât şi prin intermediul magazinelor proprii, situate în Bucureşti şi Ilfov.
 
Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de omor calificat, după ce, în 2 august, a intrat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, acesta decedând după aproape trei săptămâni, din cauza multiplelor traumatisme suferite. Anchetatorii au stabilit că Abdullah Atas avea, la momentul accidentului rutier, o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu 180 - 200 de kilometri la oră.

Ce legături există între firma condusă de omul de afaceri și Constanța?

Abdullah Atas se recomandă pe reţele sociale ca fiind director executiv al companiei „Atas Lighting”.
Compania, care se laudă cu foarte mulţi parteneri prestigioşi din domeniu, pe site-ul propriu, este înregistrată însă de Registul Comerţului cu numele Maac Elite SRL.
 
Firma şi-a schimbat denumirea în 11 octombrie 2012, până atunci numele SRL-uilui fiind „Atas Light”. În această firmă, „sultanul veiozelor” este asociat cu alţi trei cetăţeni turci: Ahmet Atas, Mehmet Atas şi Cafer Atas.
 
Printre clienţii menţionaţi pe site-ul firmei se numără hoteluri celebre din Bucureşti şi alte oraşe importante din ţară.
 
Mall Tomis Constanţa, se numără printre spaţiile cărora turcul le-a „dat” lumină.
 
Pe site-ul oficial al firmei, atas.ro, sunt enumerate localurile în care „Atas Light” și-ar fi oferit serviciile mai multor societăți printre care unele din Constanța. Printre ele se numără un hotel, un pub și un restaurant de renume din municipiu.
 
Hotel Flora 3* din stațiunea Mamaia
Hotelul a beneficiat de o renovare completă în perioada 2010-2011, proiect la care echipa Atas Lighting a furnizat soluții și corpuri de iluminat fabricate conform necesităților și cerințelor proiectului.
 
Ursus Library Pub din Constanța
Piesele de iluminat au fost produse integral de către echipa firmei, în Turcia. Dintre acestea, se distinge o serie de candelabre bogate.
 
Restaurant Integra din Constanța
Echipa Atas a realizat o serie specială de corpuri de iluminat pentru proiectul deosebit de amenajare a restaurantului Integra. 



Sursa foto: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii