Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE4. Anunţ ŞOC de la RADET Constanţa! De mâine, se opreşte furnizarea agentului termic. Primarul Făgădău - „CET-ul rămâne ineficient“ (document)

ro

25 Jul, 2016 14:22 17519 Marime text
În urmă cu câteva minute, a început conferinţa de presă de la RADET Constanţa.

Tema conferinţei de presă este furnizarea energiei termice în municipiul Constanţa. Printre reprezentanţii RADET Constanţa participanţi la conferinţă se numără: directorul general al regiei, Liviu Popa, dar şi directorul economic al RADET Constanţa, Ioana Tănase.

UPDATE 4, ora 17:55
RADET Constanţa face apel la toţi consumatorii să îşi plătească urgent datoriile. 
"Având în vedere notificarea Electrocentrale Constanța prin care ne infomează că există riscul opririi furnizării energiei termice pentru prepararea apei calde de consum în municipiul Constnața, R.A.D.E.T. face un apel către toți consumatorii săi ce înregistrează datorii la plata facturilor, să efectueze urgent plăți la casieriile regiei din str. Badea Cîrțan nr. 14 A și aleea Cutezătorilor nr. 13 (zona Inel II), sau la oricare dintre sucursalele BRD fără perceperea niciunui comision.
În zilele următoare RADET va întreprinde acțiuni energice pentru izolarea celor rău platnici.
Vă rugam să înțelegeți situația dificilă în care se află producătorul de energie termică și să realizați că plătindu-vă facturile la zi aveți siguranța menținerii continuității serviciului public. Mulțumim tuturor celor care vor da curs apelului nostru și vor face eforturi să își achite obligațiile de plată.", se arată într-un comunicat de presă al RADET Constanţa remis ZIUA de Constanţa.

UPDATE 3, ora 15.53
„Reacţia Electrocentrale Constanţa este o dovadă a impotenţei manageriale a conducerii. Municipalitatea nu are nicio datorie în acest moment faţă de RADET şi Electrocentrale Constanţa. Municipalitatea se regăseşte în această relaţie doar pentru a putea subvenţiona preţul gigacaloriei şi asigura fluxurile necesare pentru achiziţia de gaze. Este un mijloc de a pune presiune pe RADET această decizie a Electrocentrale Constanţa, iar RADET-ul are de recuperat datorii către asociaţii de proprietari. RADET poate merge în şedinţă şi să aducă în garanţie asociaţiile de proprietari pentru recuprerarea datoriilor. La primărie există un decont de 117.000 lei pe care îl analizăm. Oricum această sumă nu ar acoperi datoria istorică. Probema de fond este că CET-ul rămâne ineficient. Nu ştiu dacă cineva îşi va permite să oprească apa caldă în Constanţa. Voi cere să merg în Consiliul de Administraţie al CET, voi cere audienţă la Ministerul Energiei, pentru că noi am achitat în avans de fiecare dată. Dacă mâine Constanţa rămâne fără apă caldă voi cere demisa directorului CET“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constannţa, primarul  Decebal Făgădău.



UPDATE 2, ora 14:30
Liviu Popa susţine că de la data de 1 octombrie 2014, de când Electrocentrale Constanţa s-a divizat din ELCEN Bucureşti, RADET CT a plătit către Electrocentrale suma de 286.456.604 lei, sumă ce reprezintă datoriile la zi. 
"Nu avem surse financiare să achităm datoria aflată în litigiu! Sunt datorii istorice!", a declarat directorul general al regiei, Liviu Popa.


UPDATE, ora 14:25
Pe data de 15 iulie Electrocentrale Constanţa a notificat RADET CT că,  în termen de 10 zile, va sista furnizarea apei calde dacă nu va fi achitată suma de 191.060.451 lei. Suma este în litigiu şi reprezintă datoria generată de neplata la timp a subvenţiilor.  Electrocentrale Constanţa a informat azi şi Primăria Constanţa şi  Prefectura Constanţa că de mâine, 26 iulie, va opri furnizarea agentului termic în Constanţa. Liviu Popa spune că RADET CT nu are surse financiare pentru achitarea acestei datorii. imense.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bologa Lidia 28 Jan, 2017 08:19 Sunt curioasa daca va vi demis Liviu Pop, asa cum a afirmat Decebalus Fagadau. In blocul nostru, MD6c, a fost oprit agentul termic pe 27 ian. Blocul are 3 scări a cate 8 etaje. La scara B sunt câțiva datornici. Afara sunt -7 grade iar noi, buni platnici, stam in frig cu copiii mici.