Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost reţinut un suspect în cazul oamenilor străzii incendiaţi la Galaţi

ro

25 Oct, 2016 19:38 1738 Marime text
Poliţiştii gălăţeni au reţinut astăzi, pentru 24 de ore, un bărbat suspectat că a aruncat cu benzină şi le-a dat foc unor oameni ai străzii, săptămâna trecută.

Individul este acuzat de tentative de omor calificat, iar mâine va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"Este un singur suspect. Dacă victima va muri, se schimbă și încadrarea", a spus Oana Hîncu, procuror în cadrul Parchetului Tribunalului Galaţi.
Suspectul este şi el tot un om al străzii, susţin surse din anchetă.

Suspectul, tot de un om al străzii, a fost audiat marți de către polițiștii din Galați.
 
Cei doi oameni ai străzii incendiați aveau un adăpost improvizat în care dormeau noaptea, situația fiind cunoscută de locatarii din zonă. Vineri dimineața, în jurul orei 03.00, o persoană a sunat la 112 să anunțe incendierea acestora.
 
Ministerul Sănătății a anunțat că una dintre victime, un bărbat de 49 de ani, este transferat la Spitalul de Urgență Floreasca din București și va fi internat în unitatea de arși, el fiind în continuare în stare gravă. Bărbatul are arsuri de gradul I, II și III pe 65% din suprafața corpului și este intubat încă de la internare, neavând arsuri de căi aeriene. Cât timp acesta a fost internat la secția de chirurgie plastică a Spitalului Județean de Urgență Galați, medicii au recoltat hemoculturi, precum și culturi din plagă și au inițiat tratamentul antibiotic, potrivit Ministerului Sănătății.
 
"În continuare se menține starea gravă, iar prognosticul este rezervat. De aceea, doctorii care îl îngrijesc au decis transportul medical terestru, în defavoarea transportului aerian. Decizia de a realiza acum acest transfer a fost luată după ce medicii de la unitatea de arși de la Spitalul Floreasca au semnalat disponibilitatea preluării pacientului și au luat toate măsurile care să asigure izolarea pacientului. De asemenea, trebuie menționat că Spitalul Județean de Urgență din Galați are secție de chirugie plastică, terapie intensivă de înalt nivel și posibilități de izolare a pacienților", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
 
Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați au declarat, ieri, că au făcut demersuri încă de vineri pentru ca bărbatul incendiat să fie transportat în Capitală.
 
Cealaltă victimă, în vârstă de 59 de ani, are răni ușoare, pe picioare și pe mâna dreaptă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii