Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

82 de legi au fost aprobate fără parlamentari

ro

16 Jan, 2016 07:39 1158 Marime text
Bilanţ ruşinos pentru parlmentari. 82 de legi au fost adoptate tacit anul trecut, adică nu au fost dezbătute deloc de senatori şi deputaţi. Unii admit că este consecinţa chiulului, dar pentru alţii este o tactică în cazul legilor controversate.

Anul 2015 nu a început prea bine pentru Senat din punctul de vedere al legilor adoptate tacit. Pe data de 26 februarie nu mai puţin de 18 iniţiative legislative au fost adoptate tacit de către Camera Superioară.Printre acestea, legea care definea perdelele forestiere de protecţie ca bunuri de interes strategic sau cea care interzicea amplasarea sălilor pentru jocuri de noroc la o distanţă mai mică de un kilometru de şcoli.
Nu doar absenţa parlamentarilor a dus la situaţii asemănătoare.

„Termenul clasic de trei săptămâni, o lună, 45, 60 de zile, poate fi depăşit tocmai şi din această dorinţă, poate, a unor colegi din comisii de a implica pe toată lumea care şi-a exprimat o opinie despre proiectul respectiv”, susține Augustin Mitu, senator PSD, vicepreşedinte al Senatului.
Mai pe româneşte, legile au fost atât de discutate şi întoarse pe toate feţele încât senatorii nici nu şi-au dat seama când a trecut termenele procedurale. Liberalii văd însă altfel situaţia.

„Este o chestiune de mai puţină fală pentru Parlament. Principala cauză pentru care un număr atât de mare de astfel de acte au trecut tacit de Senat este din cauza lipsei de cvorum. Ne-am confuntat cu acest lucru în ultima sesiune în special, foarte, foarte mult”, declară Mario Oprea, senator PNL, secretar al Senatului.

O situaţie stânjenitoare avem şi la Camera Deputaţilor, unde nu mai puţin de 32 de iniţiative legislative au fost adoptate tacit, potrivit Digi 24.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii