Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

80% din sistemele de iluminat vor funcţiona de la 1 decembrie, la Constanţa

ro

29 Nov, 2016 13:25 1919 Marime text
După şedinţa ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa, primarul Decebal Făgădău susţine o conferinţă de presă în care face o trecere în revistă a proiectelor votate astăzi.
 

„S-a prelungit asistenţa juridică pentru contractul care ne ajută să preluăm Electrocentrale Constanţa. Municipiul cere corectarea situaţiilor financiare în urma separării de CET. Vom continua consultanţa până la finalizarea implementării memorandumului şi terminarea procesului destul de complex şi complicat. Nu se ştie când se va termina. RADET a atacat în instanţă Electrocentrale Grup unde s-a trezit că ar avea datorii. Până nu se aşează la masă decidenţii de stat şi locali nu vom face decât să prelungim o situaţie litigioasă”, susţine Decebal Făgădău.

 
Despre ajutorul financiar solicitat Guvernului, primarul Constanţei spune că nu a primit nicio veste, „poate dupa alegeri sau la anul”.
 
De asemenea, a precizat că de 1 decembrie „nu facem cârnaţi şi nici fasole”, însă în luna decembrie oraşul va fi iluminat şi în cartierele noi şi zonele uitate, cum ar fi Palazu Mare.
 
„80 la sută din sistemele de iluminat vor funcţiona de la 1 decembrie, restul după 5 decembrie. Vor fi luminiţe în Cartierul Compozitorilor, Eduard Caudela, Baba Novac, Cartierul Palazu Mare, km 4-5, bulebardul Soveja, precum şi 3398 de figurine luminoase în tot oraşul”, spune Făgădău.

„ONG-uri, grupuri de mămici şi grădiniţe, şi şcoli, toţi au vrut ca Tărâmul Magic al Crăciunului să fie în Parcul Tăbăcăriei. Pe 1 decembrie, la ora 18.00, se va deschide. Va fi organizat şi un târg cu 20 de căsuţe, un carusel şi un trenuleţ”, mai spune Făgădău, care, pentru anul viitor, vrea să dubleze şi să extindă acest eveniment şi în Piaţa Ovidiu, unde va fi organizat un târg de Crăciun, iar apoi Revelionul.

Referitor la semafoare, Confort urban face un studiu pentru a demara un sistem inteligent de managementul traficului rutier, susţine Decebal Făgădău.
 
Cu privire la situaţia câinilor fără stăpân, primarul Constanţei spune că, deocamdată, de Biobază se ocupă doar voluntarii, iar acum nu mai există hingheri.
                      
„Bugetul pentru 2017 este în lucru, dar surprize foarte mari nu vor fi”, a mai anunţat Decebal Făgădău.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii