Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

53 de kg de carne şi produse din carnne, retrase de la comercializare de pe piaţa din Constanţa

ro

26 Jul, 2017 13:47 2579 Marime text
Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat în data de 25 iulie activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare pe litoral, în urma cărora au verificat 38 de unități.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,  un restaurant, trei unități tip bufet, un magazin alimentar și un laborator cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea au fost confiscate şi retrase de la comercializare 53 de kg de carne şi produse din carne, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.
 
Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Sursa foto: radikal.ru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii