Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de weekend la nivel național 350 agenți economici au fost controlaţi de 495 de inspectorii antifraudă

ro

09 Jun, 2015 10:12 2021 Marime text
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au tras linie şi au contabilizat câte acţiuni au reuşit să facă inspectorii antifraudă în decursul a două zile de weekend. Ei bine, DGAF spune că la acţiunea desfăşurată la nivel naţional au participat 495 de inspectori din cadrul celor opt Direcții Regionale de Antifraudă Fiscală. Circa 350 de contribuabili “care îşi desfăşoară activitatea în zone cu risc fiscal” au fost luaţi la puricat de inspectorii antifraudă. Cei de la DGAF spun că selecţia contribuabililor care au fost verificați a avut la bază exclusiv sesizările primite la TelVerde și analiza de risc făcută de compartimentele de specialitate ale instituţiei.

Rezultatul acţiunii a fost următorul: au fost aplicate 465 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.894.750 lei, în cea mai mare parte cu ocazia verificărilor privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienţa legală a mărfurilor; au fost efectuate confiscări de numerar şi bunuri, valoarea estimată a acestora fiind de 40.863 lei (28.870 lei numerar şi 11.993 lei valoare estimată bunuri); a fost dispusă suspendarea activităţii unui număr de patru agenţi economici, din care trei pentru nedotare şi unul pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

Totodată, reprezentanţii DGAF anunţă că în paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, acțiunile Direcției Antifraudă Fiscală pentru verificarea modului în care sunt respectate obligațiile legale de a utiliza casa de marcat electronică fiscală și de a emite bon fiscal vor continua în același ritm.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii