Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
02:10 22 09 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

24 Blue Rail Action Day - acțiune internațională pe căile ferate

ro

12 Mar, 2016 15:02 432 Marime text
 
Poliția Română a participat la cea de-a XI-a acțiune internațională RAIPOL, denumită „24 BLUE RAIL ACTION DAY”, organizată simultan în Europa, pentru siguranţa transporturilor feroviare.
 
În zilele de 10 şi 11 martie a.c., statele RAIPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.
 
Au participat peste 550 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi - Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii au recuperat 1,2 tone de metale sustrase.
 
Au fost verificate 416 de centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind constatate 10 infracţiuni.
 
RAIPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.
 
Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii