Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj ZIUA de Constanţa 76% dintre respondenţi susţin că li s-au solicitat bani pentru fondul clasei şi pentru cel al şcolii

ro

14 Oct, 2014 00:00 4467 Marime text


Cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat, în perioada 25 septembrie - 13 octombrie, un sondaj de opinie referitor la sumele care urmează a fi adunate pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii.


Mai exact, cititorii au fost întrebaţi dacă le-au fost solicitate sume de bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar. Peste 560 de cititori au răspuns întrebării, astfel: 76% dintre respondenţi au răspuns afirmativ la întrebare, adică le-au fost solicitate sume de bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar, în timp ce 24% au răspuns cu „nu“.


Sondajul s-a încheiat la data de 13.10.2014


De altfel, cititorii au şi postat câteva comentarii la sondajul cotidianului ZIUA de Constanţa. „La Şcoala 29, clasa pregătitoare, s-au solicitat câte 700 de lei de copil“; „Aş vrea sa ştiu o şcoală la care nu se cer bani! Peste tot se plătesc astfel de fonduri, doar sunt instituţii ale statului. Trăim în România şi trebuie să plătim“; „La Şcoala 30, s-au solicitat bani! Fiecare după posibilităţi! Unii au dat mai mult, alţii mai puţin, între 600 şi 1.000 de lei. Dacă nu-i dai, se răsfrânge totul asupra copilului, este marginalizat! Şi spun asta pentru că stau lângă şcoală, am dreptul să-mi duc copilul acolo, nu sunt cu viză de flotant ca 70% dintre elevii de clasa zero. Doresc să rămân anonim, altfel e posibil ca al meu copil să suporte consecinţe.“ Menţionăm că Legea Educaţiei Naţionale interzice colectarea fondului clasei şi al şcolii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii