Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Praz iahnie

ro

18 Apr, 2011 14:33 1838 Marime text
dsc_2127a.jpg...stiu, o sa ziceti ca mai nou ma extaziez de numa' in fata unor preparate simple, cu ingrediente chiar banale, da' mancarica asta este grozav de buna...asa cum s-au dovedit a fi si celelalte preparate de post pe care le-am incercat in ultimul timp :)
Va urez de pe acum sa aveti pofta, caci stiu ca nu veti rezista sa n-o incercati :P
Ingrediente:

- 1 kg. praz
- 1 ceapa mare
- 1/2 ceasca de ulei
- 1 ceasca suc de rosii (bulion)
- 4-5 catei de usturoi
- 3 morcovi
- sare, piper
- zeama de lamaie

Se caleste ceapa in ulei, se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, usturoiul tocat marunt si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se adauga prazul taiat bucati groase, morcovul taiat rondele si putina apa, lasandu-se in continuare sa fiarba la foc mic pana cand mancarea ramane cu aspect de sos.
Inainte de a fi servita se drege cu zeama de lamaie.

P.S. Dupa post, am sa o folosesc drept garnitura la fripturi ;)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii