Omleta cu mere si sunca
Omleta cu mere si suncaIngrediente:
3 oua
1 mar rosu (dulce -acrisor)
o ceapa mica
1-2 felii de sunca de orice fel
putin ulei
putina branza telemea
sare si piper dupa gust
Ceapa se taie inele. Marul se curata (sau nu) si se taie bucati. Sunca se rupe in bucati mici. Se pun la calit in putin ulei incins (o lingura), pentru cateva minute, timp in care amestecati din cand in cand pentru ca totul sa se caleasca uniform. Puteti chiar sa lasati ceapa sa se rumeneasca putin, dar aveti grija sa nu se arda. Adaugati branza taiata cubulete sau rasa, si imediat dupa aceea, ouale. In continuare, puteti sa amestecati in omleta sau nu, in functie de cum va plac ouale. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Cred ca nu trebuie sa va mai spun cand sunt gata, pentru ca unora le plac ouale mai bine prajite, iar altora, mai putin prajite. Pentru cine n-a mai facut niciodata o omleta (nu radeti, sunt cazuri si nu-i nici o rusine- la un moment dat cu totii am facut omleta pentru prima data), va rog sa experimentati la foc mic. De obicei, cei mai multi prefera ouale complet coagulate.
Pofta buna!
P.S. daca folositi slanina, prajiti-o la inceput putin, inainte de a adauga restul ingredientelor si nu mai adaugati ulei. dar despre asta, vorbim in alta zi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp