Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Dăruieşte bucurie

ro

06 Jun, 2014 11:10 3396 Marime text
Campania umanitară „Dăruieşte bucurie” dă startul unui maraton al zâmbetelor pentru sute de copii fără părinţi. Timp de o lună, aceştia vor intra într-o mare familie, în cadrul căreia vor avea parte de ieşiri în aer liber, la cinematograf, dar şi lecţii de dans, tehnici de artă marţială şi echitaţie. Activităţile sunt deschise pentru toţi constănţenii, iar banii strânşi la finalul campaniei vor ajunge la şase centre de plasament, dar şi la un micuţ de numai doi ani şi jumătate, care are nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori la creier.

Asociaţia Naţională Cultural-Artistică „Total Dance Center” vine în sprijinul copiilor fără părinţi cu un nou proiect menit să le readucă zâmbetul pe buze.

"Este a doua ediţie a campaniei şi o dedicăm celor 150 de copii din şase centre de plasament constănţene. Avem opt evenimente dedicate copiilor între 6 şi 16 ani: vom merge la film, pe plajă ca să facem aikido, vom învăţa să dansăm, avem activităţi în parcul Tăbăcărie şi împreună sper să avem un timp plăcut să ne cunoaştem mai bine, să ne împrietenim şi să îi ajutăm să se integreze în societate", ne-a declarat Corina Mădălina Tiron, vicepreşedinte Total Dance Center.
Maratonul umanitar a luat startul pe 31 mai, iar până pe 30 iunie, familia TDC are menirea de a strânge fonduri pentru 150 de copii din centrele de plasament Antonio, Delfinul, Micul Rotterdam, CPCRU  din Aluniş, Ovidiu şi Adăpostul de zi şi de noapte din Constanţa. În plus, cei mai talentaţi dintre aceşti copii au primit promisiunea de a fi ajutaţi să îşi urmeze visele.
"Sper să găsim suportul oamenilor, voluntari, fonduri pentru aceşti copii, să dezvoltăm activităţi extraşcolare pentru ei, ca să se poată integra mai uşor în comunitate", a precizat Andreea Serghi, coordonatorul proiectului.
Campania „Dăruieşte bucurie“, aflată la a doua ediţie, se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

"Este un adevărat prilej de bucurie pentru copiii din centrele de plasament şi este un prilej de a-şi dezvolta abilităţile de socializare, de a cunoaşte alţi oameni şi de a se bucura de câteva ore de relaxare", ne-a spus Mihaela Ristea, vicepreşedinte Direcţia Generală de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Calendarul evenimentelor cuprinde o sumedenie de activităţi pentru a le face copiilor fiecare zi mai frumoasă. Îi aşteaptă ieşiri în aer liber, la cinematograf, excursii la Oituz unde vor avea parte de lecţii de echitaţie, dar şi o serie de activităţi muzicale, de teatru, fotografie şi poezie, precum şi dans.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii