Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ajutor pentru copiii cu autism

ro

27 Aug, 2014 14:47 1608 Marime text

Duc o luptă grea cu o boală nemiloasă. Este vorba de peste 100 de copii din Iași, care suferă de autism. Părinții acestora încearcă, în fiecare zi, să-i ajute de micuții lor să treacă cât mai bine peste această cumplită boală. La nivelul județului există diverse organizații și fundații care caută să le ușureze situația părinților, dar și suferința copiilor.
Una dintre fundațiile care ajută copii cu autism din Iași, înființată în urmă cu 2 ani, își propune să aducă ceva nou în terapia acestor micuți. Practic, voluntarii asigură terapia unu la unu, care îi ajută pe bolnavi să socializeze mai ușor. În această terapie, fiecare terapeut lucrează cu un singur copil.
Părinții se chinuie singuri și muncesc din greu pentru a-i face pe copii lor să se  comporte cât se poate de normal. Din fericire, aceste organizații sunt ca o mină de aur pentru părinți.
Cei care nu și-au înscris încă micuții într-o asociație, o pot face pe parcursul acestei săptămâni. Ei pot vizita mai întâi asociația pentru a vedea dacă îndeplinește toate condițiile dorite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii