Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Stanciu, interimar la Rectoratul Universității “Ovidius”

ro

01 Aug, 2013 14:04 2272 Marime text
Gabriela Stanciu, prorectorul Universităţii “Ovidius” pe Educaţie şi Formare continuă a preluau atribuţiile rectorului Dănuţ Epure. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Senat ca urmare a măsurii de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Dănuţ Epure.
 
“Senatul a desemnat în urma votului pe doamna prorector Gabriela Stanciu, prorector pe probleme de învăţământ şi educaţie. Au fost două propuneri, prima fiind doamna Gabriela Stanciu, iar a doua propunere a fost Înalt Prea Sfinţia Sa care este prorector pe relaţii internationale. Doamna Gabriela Stanciu a primit 56 de voturi, două abţineri şi două împotrivă. Mai departe în funcţie de deciziile instanţei şi ale Ministerului vom lua şi noi alte decizii. Dacă rectorul Dănuţ Epure este suspendat, sigur că trebuie să trecem mai departe la altă fază.”, a declarat Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universității “Ovidius”.
 
Astfel , Ministerul Educaţiei poate decide un nou rector intermiar sau chiar organizarea de noi alegeri care ar putea să aibă loc în această toamnă. Un alt subiect abordat în cadrul şedinţei de Senat a fost validarea examenelor de admitere. Până la o decizie a instanţei, toate rezultatele au fost validate.
 
“Deocamdată , a lua o decizie în privinşţa admiterii înseamnă să dăm un verdict în favoarea unei părţi. Dacă se va constata o fraudare a examenului de admitere , sigur că vom acţiona în consecinţă.”, a declarat Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universității “Ovidius”.
 
Rectorul Universităţii este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi vândut unor candidaţi subiectele examenului de admitere la Facultatea de Medicină, contra sumei de 9 mii de euro, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită 4 mii de euro. În acelaşi dosar este cercetat şi Stere Tala acuzat de complicitate. Procurorii DNA contină cercetările şi în cazul altor persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii