Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:04 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Paradă impresionantă la Constanța, de Ziua Națională a României. Ce evenimente au loc (galerie foto+video)

ro

01 Dec, 2018 10:37 3693 Marime text
Ca în fiecare an, evenimentele dedicate Zilei Naționale a României au început și la Constanța.

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului Județul Constanța și Comandamentul Flotei, invită constănțenii să participe la manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

În aceste momente, are loc parada forțelor armate.

Defilarea cu tehnică specializată și plutoane de militari are loc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Monumentului Eroilor Independenței din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor.

La eveniment sut prezenți echipaje de jandarmi, militari, pompieri, toți pregătiți pentru începerea evenimentului. 

Manifestările sunt deschise de avioanele Forțelor Armate Canadiene.


UPDATE 13 

A luat sfârșit defilarea din cadrul ceremonialului dedicat Zilei de 1 Decembrie, ziua tuturor românilor. 

Retragerea cu torțe va avea loc în cursul serii, până la Poarta 1. 

Constănțenii pot admira și o expoziție de tehnică militară și armament. 

UPDATE 12

Defilarea mașinilor de luptă a ajuns la final.

Momentul următor este reprezentat de defilarea mașinilor de patrulare. 

UPDATE 11

Un grup de oameni a venit să protesteze în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Naționale de 1 Decembrie la Constanța. 

Mesajul lor este "Jandarmeria, rușinea României". UPDATE 10 

Un alt incident neplăcut s-a petrecut în cadrul manifestărilor. 

Ambulanța militară a preluat o persoană care s-a simțit rău, pentru a-i oferi îngrijiri medicale. 


UPDATE 9

Urmează defilarea de tehnică militară, unde se pot observa mașinile de luptă și transportoare blindate, în număr de 20.

UPDATE 8

Acum, în cadrul evenimentului, are loc defilarea Gărzii de Onoare și a tehnicii militare. Este prezent Șeful de Stat Major al Comandamentului Flotei, comandorul Cornel-Eugen Cojocaru.

Defilează militari ai Gupării de Jandarmi Mobilă Tomis, Inspectotatului pentru Situații de Urgență Dobrogea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mihail Kogălniceanu Constanța, Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Şcolii de Maiștri Militari a Forțelor Navale, Centrului 110 Comunicații și Informatică, Colegiului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza, Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare, şi alţii precum şi un pluton de la Poliția Locală Constanța.

De asemenea defilează și militari din Canada și SUA disclocaţi la Baza Aerian de la Mihail Kogălniceanu. 


O altă prezență la evenimentul dedicat Zilei Naționale a României este cea a fanfarei condusă de colonel dr. Cornel Ignat. 

UPDATE 7

În aceste momente, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău le vorbește constănțenilor despre însemnătatea Zilei Naționale a României. 

Suntem într-o zi importantă. Poporul acesta nu a încetat să viseze. Astăzi suntem în familia NATO, membri egali ai UE. Avem în față un viitor la care înaintașii noștri doar sperau, avem o poveste atât de frumoasă de spus mai departe, iar povestea trebuie să continue.

La mulți ani pe veci România!

La mulți ani pe veci dragi români! 

Așa să ne ajute Dumnezeu
", a  menționat primarul Decebal Făgădău.

Garda s-a retras pentru defilare.

Un incident neplăcut în cadrul evenimentului, a fost necesitatea intervenției cadrelor medicale pentru a ajuta copil din cadrul Liceului Militar, care s-a simțiti rău.  

UPDATE 6

La ceremonie se află și delegația PMP, împreună cu Claudiu Palaz și consilierii PMP.

Sunt 380 de participanți la paradă și 20 de plutoane.

Urmează avioanele MIG 21 Lancer, ale Forțelor Aeriene Române, și tancurile de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești. 

UPDATE 5 

În aceste momente, prefectul Dumitru Jeaca citește mesajul premeirului Viorica Dăncilă. 

„Sărbătorim astăzi Ziua Națională, în An Centenar, cu gândul la unitatea celor care acum o sută de ani au crezut în viitorul României și la datoria sacră pe care o avem de a ne inspira din acest ideal împlinit al înaintașilor noștri.

Le adresez cu acest prilej tuturor românilor un mesaj de pace și de unitate. Am încredere că societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru și înțelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca națiune europeană.

Să intrăm în al doilea secol de existență a României moderne repetând exemplul părinților Marii Uniri, pentru a duce la bun sfârșit proiectele strategice pe care ni le-am propus pentru România. Să nu le mai întrerupem pentru că le-au început ceilalți! Orgoliile politice și interesele personale nu au ce căuta pe acest drum.

Faptul că toți ne dorim să trăim într-o Românie prosperă, atașată valorilor europene și care să își păstreze identitatea națională, reprezintă cel mai bun argument pentru a ne uni eforturile în interesul cetățenilor și al nostru, ca națiune. Celebra deviză „prin noi înșine”, pusă de Brătieni pe frontispiciul Marii Uniri trebuie să își găsească un corespondent și în actualitatea noastră, iar asta nu ne face mai puțin pro-europeni.

Cred în consens, echilibru și cooperare. Diferențele de opinie nu trebuie să ne plaseze pe poziții adverse. Fiecare are dreptul la propria opinie. Putem dezbate, putem negocia, există pârghii legislative și instituționale care funcționează și care trebuie respectate.

Sunt momente în care este nevoie de pace politică și adresez un apel în acest sens clasei politice. Ca români, când vorbim despre România, indiferent de calitățile oficiale pe care le avem, trebuie să dăm dovadă de echilibru în declarații și să lăsăm deoparte mizele electorale sau politice.

Să fim uniți în perspectiva apropiatului mandat al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, în care ne revine rolul de mediator imparțial. Să arătăm că țara noastră este pregătită să-și îndeplinească demn această înaltă responsabilitate!

Să ne unim eforturile pentru ca evoluția economică a României să permită trecerea la moneda euro în anul 2024.

Să fim uniți pentru ca admiterea României în spațiul Schengen să fie decisă doar pe baza criteriilor tehnice obligatorii.

Acestea sunt principalele motive care ar trebui să ne unească. La 100 de ani de la Marea Unire, avem cel puțin 100 de motive să acționăm ca o națiune demnă și puternică: frumusețea naturală a României, istoria, resursele naturale, tradițiile, oameni de cultură, oameni de știință, mari personalități politice și sportivi care au făcut cunoscut numele României în întreaga lume. Și, mai presus de toate, avem responsabilitatea viitorului nostru și al generațiilor viitoare.

Prin dialog și deschidere, putem să construim o Românie puternică pentru sute de ani de acum înainte.

La mulți ani, România! La mulți ani, români„ ,spunea Viorica Dăncilă .

Mii de oameni sunt prezenți în cadrul ceremoniei.

UPDATE 3 

În curând, va începe ceremonia. 

La eveniment este prezent şi prințul Dimitrie Sturza, împreună cu soția, la invitația primarului Decebal Făgădău.

UPDATE 2 

La ceremonie sunt prezenți viceprimarii din Constanța și mai mulți parlamentari.

Printre cei prezenți se numără senatorul PSD de Constanța, Tit Brăiloiu, Ștefan Mihu, senator de Constanța, deputatul George Vișan, consilieri locali și județeni, directori de instituții deconcentrate, viceprimarii Costin Rasauteanu și Dumitru Babu, directori din Primărie. 

UPDATE 1 

La eveniment, au început să sosească oficialii.

Spre admirația celor prezenți, în aceste momente are loc avioanelor Forțelor Armate Canadiene.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii