Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#La mulți ani, România! La mulți ani, țară frumoasă și minunată! Mândri că suntem ai tăi!

ro

01 Dec, 2018 00:00 5198 Marime text
1 Decembrie, Ziua Națională a României, este ziua în care comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național unitar român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.
 
Entuziasmul, eroismul, sacrificiul și credința înaintaților noștri au făcut posibil ca toată suflarea românească să trăiască într-un singur stat, România. Noi avem datoria să-i omagiem pe înaintașii noștri așa cum se cuvine, avem datoria de a privi cu încredere în viitor, de a crește frumoși și liberi. Avem datoria să fim uniți în vremurile ce vor veni, să respectăm datina și vatra strămoșească, să păstrăm vie imaginea celor care au realizat unirea provinciilor românești cu România.
 
Suntem datori să contribuim, fiecare dintre noi, în fiecare zi, cu fapte, nu cu vorbe, la viitorul României noastre. Avem obligația de a lăsa copiilor și nepoților noștri o țară unită, o țară independentă și suverană, nu dezbinată și frământată de revolte. Avem obligația să transformăm promisiunile în fapte, fie ele mici, dar realizate.
 
În zi de sărbătoare, îți doresc, dragă Românie, ca fiii și fiicele tale să te iubească, să te respecte și să te cinstească așa cum se cuvine. Îți doresc ca fiii și fiicele tale să fie buni azi, mâine și în viitor!
La mulți ani, România, la mulți ani, români! Cinste vouă, strămoșilor!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii