Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:49 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua României Lucrările la centrul pentru copiii din familii defavorizate se apropie cu paşi repezi de final

ro

01 Oct, 2015 00:00 774 Marime text
Agitaţie mare la Grădina pentru pregătirile de… Ziua Naţională. Deşi mai sunt două luni până în prima zi a lui decembrie, primarul comunei, Gabriela Iacobici, vrea ca, anul acesta, Ziua României să fie un eveniment unic. Tocmai de aceea pregătirile au început atât de devreme.
 
„Vrem ca, în acest an, să serbăm Ziua României altfel. Să o sărbătorim aşa cum se cuvine! De aceea, pentru că asta a fost dorinţa celor mici, am chemat o şcoală specializată de canto şi dans, s-au făcut selecţii, pentru ca cei mai buni elevi să ia lecţii de dans şi de canto, iar cei mai talentaţi dintre ei vor pune în scenă spectacolul de 1 Decembrie. Vrem să organizăm un spectacol mare în Căminul Cultural de la Grădina, unde vom avea invitaţi interpreţi de muzică populară din toate zonele ţării, că doar e ziua tuturor românilor. Dar nu aş vrea să dezvălui mai mult despre surprizele pregătite, vă spun doar că va fi un spectacol altfel, pentru toată lumea. Vom petrece aşa cum se cuvine ziua noastră“, a declarat şefa autorităţii publice locale de la Grădina, Gabriela Iacobici.
 
În altă ordine de idei, primarul localităţii a iniţiat, acum câţiva ani, construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. Lucrările la acest obiectiv sunt în toi. „S-a finalizat în timp util şi construcţia etajului superior al clădirii. Deja s-a placat cu polistiren suprafaţa clădirii, la exterior, iar acum, constructorii au ajuns deja la acoperiş. Suntem mulţumiţi de cum decurge totul. Noi avem toată încrederea că lucrările vor fi finalizate la timp şi că rezultatul final va fi unul peste aşteptări. Am elaborat acest proiect cu gândul la părinţii care au plecat peste hotare lăsându-i pe copii în grija bunicilor, care nu se mai pot ocupa aşa cum trebuie de cei mici. Vrem să sprijinim copiii, pentru ca aceştia să nu abandoneze cursurile şcolare. Totodată, cei mici vor fi consiliaţi psihologic, iar un bucătar le va face zilnic de mâncare“, a spus Gabriela Iacobici.
 
Nu în ultimul rând, primarul a explicat că, în prezent, se continuă lucrările de reabilitare a gardului bisericii. „Mai avem puţin de lucru şi la gardul bisericii din Grădina, unde facem şi o parcare. Gardul era vechi, din piatră, inestetic. Se reclădeşte postamentul gardului, iar partea de sus va fi făcută din fier. Gardurile laterale vor fi realizate din plăci de beton. De asemenea, am decis să construim şi o nouă toaletă, pentru că cea veche din curtea bisericii devenise inestetică şi nesigură“, a mai spus primarul comunei Grădina.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii