Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate şcolile din comună, renovate Grădiniţa din Ciocârlia are o nouă centrală termică

ro

22 Sep, 2016 00:00 1444 Marime text
La începutul săptămânii trecute, a răsunat pentru prima dată clopoţelul pe holurile unităţilor de învăţământ din întreaga ţară, după o pauză de aproximativ două luni. În comuna constănţeană Ciocârlia, elevii s-au reîntors în săli de clasă renovate şi în unităţi de învăţământ reabilitate.
 

În luna august, şcolile comunei Ciocârlia s-au aflat într-un plin proces de igienizare, prin care toate sălile de clasă au fost renovate, obiectele sparte au fost reparate sau chiar înlocuite, instalaţiile au fost curăţate, tocmai pentru ca elevii să păşească în săli de clasă curate şi primitoare, după cum afirmă primarul comunei, Traian Dragomir.
   
Pe lângă intervenţiile de reabilitare la unităţile de învăţământ, administraţia s-a ocupat şi de alimentarea acestora cu combustibil, pentru ca, la venirea sezonului rece, elevii să nu tremure de frig în bănci. De altfel, la grădiniţa din localitatea de reşedinţă a comunei se montează, în aceste zile, noua centrală termică.

Asfaltarea comunei, ce cuprinde 3.350 de locuitori, conform ultimului recensământ, reprezintă un alt obiectiv de pe agenda primarului. Autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
De altfel, administraţia a fost nevoită să abandoneze la începutul verii proiectul cantinei sociale, prin care toţi pensionarii comunei puteau să beneficieze de o masă caldă, întrucât nu s-a găsit finanţarea necesară.
 
„Noi am abandonat acum proiectul, însă el rămâne în atenţia noastră. Imediat ce vom găsi finanţare, vreau ca acest proiect să devină realitate. Acum însă a fost stabilită o altă listă de priorităţi, listă care s-a realizat în funcţie de banii de care dispunem. Când ne-am gândit la proiectul cantinei sociale, am încercat, de fapt, să venim în ajutorul bătrânilor comunei, care au, în medie, o pensie de 350 de lei, din care nu îţi poţi achiziţiona nici măcar medicamentele, dar să suporţi costurile alimentaţiei zilnice!”, a conchis gospodarul-şef Traian Dragomir.

Ti-a placut articolul?

Comentarii