Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:24 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt formalităţi care întârzie extraordinar de mult“ Frontierele de la Lipniţa şi Dobromir, ţinute pe loc de o... bretea

ro

14 May, 2015 00:00 889 Marime text
Cu toate că, de câţiva ani, există proiecte care urmăresc înfiinţarea a două noi puncte de trecere a frontierei de la Lipniţa şi Dobromir, acestea sunt blocate de luni bune la Guvern. Motivul: două bretele rutiere care trebuie să treacă din domeniul Gărzii de Coastă în cel al autorităţilor locale. Primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, aşteaptă aprobarea asfaltării unei bretele de câţiva metri, singurul element care mai lipseşte pentru a putea fi deschisă frontiera către Bulgaria. „Terenul pe care trebuie să treacă breteaua rutieră aparţine Gărzii de Coastă. Pentru a putea fi trecută această porţiune în administrarea domeniului public, avem nevoie de o hotărâre de guvern care însă întârzie să apară. Sunt formalităţi care întârzie extraordinar de mult, ţinând pe loc acest proiect“, a precizat şeful autorităţii publice locale de la Lipniţa, Florin Onescu.

Marţi, primarii celor două localităţi de la graniţa judeţului, care aşteaptă de atâta timp deblocarea acestui proiect, au mers la Guvern pentru a vedea care sunt impedimentele pentru care cele câteva sute de metri de drum nu pot trece în administrarea Consiliului Local şi astfel proiectele să fie deblocate. „Am crezut iniţial că e simplu, că avem nevoie de hârtia de la Executiv şi gata, dar se dovedeşte că nu e chiar aşa, avem nevoie de mai multe avize, iar situaţia pare să dureze mai mult decât ne-am fi aşteptat“.

Până când se rezolvă această problemă, aleşii locali au aprobat, la începutul anului, un proiect de hotărâre privind introducerea în inventarul domeniului public al comunei a suprafeţei de 9.630 de metri pătraţi de teren aparţinând fondului forestier, în vederea realizării obiectivului „Reabilitare şi modernizare drum comunal DC 45 Coslugea - Izvoarele“. Proiectul a primit girul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în urmă cu câteva luni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii